Darmowa dostawa
Darmowa dostawa juz od 199,00 zł.

Makaron chiński idealny do kuchni azjatyckiej 

To prosty produkt wytwarzany zaledwie z wody, mąki i jajka. Chiński makaron stał się podstawowym składnikiem wielu serwowanych kuchni na świecie, szczególnie włoskiej, ale również - azjatyckiej! Uważa się, że początki makaronowej tradycji sięgają czasów 4 tyś przed naszą erą w Chinach. To tam została znaleziona czarka z nitkami o długości prawie 50 cm.

Na Dalekim wschodzie makarony wciąż stanowią bazę w daniach chińskich oraz wietnamskich. Zazwyczaj przyjmuje formę nitek lub tasiemek, a skład różni się w zależności od rodzaju chińskiego makaronu. W naszej ofercie posiadamy topowe makarony chińskie przedstawiając ich unikalny skład! Zaleca się przygotowywanie potraw makaronowych na patelni wok - czyli szerokiej i głębokiej o zaokrąglonym dnie w połączeniu z grzybami chińskimi Mun.

Makaron Bucatini 500g LORI Makaron Bucatini 500g LORI
Producent: LORI
Cena: 4,90 zł
szt.
zobacz więcej
Makaron Farfalle 500g LORI Kokardki Makaron Farfalle 500g LORI Kokardki
Producent: LORI
Cena: 5,99 zł
szt.
zobacz więcej
Makaron Lasagne 500g LORI Makaron Lasagne 500g LORI
Producent: LORI
Cena: 10,50 zł
szt.
zobacz więcej
Makaron Linguine 500g LORI Makaron Linguine 500g LORI
Producent: LORI
Cena: 4,10 zł
szt.
zobacz więcej
Makaron Spaghetti 3kg LORI Makaron Spaghetti 3kg LORI
Producent: LORI
Cena: 23,70 zł
szt.
zobacz więcej
Makaron Tagliatelle 500g LORI Makaron Tagliatelle 500g LORI
Producent: LORI
Cena: 5,40 zł
szt.
zobacz więcej
Makaron gryczany  1,36kg Soba HOSAN Makaron gryczany 1,36kg Soba HOSAN
Producent: Hosan
Cena: 38,90 zł
szt.
zobacz więcej
Makaron gryczany 300g Soba HOSAN Makaron gryczany 300g Soba HOSAN
Producent: Hosan
Cena: 10,99 zł
szt.
zobacz więcej
Makaron Ramen Fresh Hosaku 200g Makaron Ramen Fresh Hosaku 200g
Producent: HOSAKU
Cena: 3,10 zł 3,50 zł
szt.
zobacz więcej
  • promocja

Rodzaje chińskich makaronów w naszym sklepie

  • Makaron błyskawiczny - swoją nazwę zawdzięcza szybkiemu procesowi gotowania, wystarczy zalać go wrzątkiem i pozostawić w garnku przez 10 minut, aż do napęcznienia. Składa się jedynie z wody i mąki pszennej;
  • Makaron jajeczny - szczególnym składnikiem jest jako gwarantując odpowiedni smak i kolor;
  • Makaron ryżowy - wytwarzany z mąki ryżowej i wody. Popularny do zup;
  • Makaron sojowy - pomimo mylnej nazwy wytwarzany jest z nasion fasoli i groszku. Przyjmuje postać cieniutkich nitek i jest gotowy po spożycia w ciągu kilku minut.

W kuchni orientalnej makarony smażone są na patelni wok, stanowią farsz do sajgonek lub tradycyjnie podawane są do zup i sosów. Wypróbuj je wszystkie wybierając spośród naszej oferty. Sprawdź także nasze produkty do sushi w naszym sklepie!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl