Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Przesyłka Kurierska) już od 179,00 zł.

Makaron chiński idealny do kuchni azjatyckiej 

To prosty produkt wytwarzany zaledwie z wody, mąki i jajka. Chiński makaron stał się podstawowym składnikiem wielu serwowanych kuchni na świecie, szczególnie włoskiej, ale również - azjatyckiej! Uważa się, że początki makaronowej tradycji sięgają czasów 4 tyś przed naszą erą w Chinach. To tam została znaleziona czarka z nitkami o długości prawie 50 cm.

Na Dalekim wschodzie makarony wciąż stanowią bazę w daniach chińskich oraz wietnamskich. Zazwyczaj przyjmuje formę nitek lub tasiemek, a skład różni się w zależności od rodzaju chińskiego makaronu. W naszej ofercie posiadamy topowe makarony chińskie przedstawiając ich unikalny skład! Zaleca się przygotowywanie potraw makaronowych na patelni wok - czyli szerokiej i głębokiej o zaokrąglonym dnie w połączeniu z grzybami chińskimi Mun.

Rodzaje chińskich makaronów w naszym sklepie

  • Makaron błyskawiczny - swoją nazwę zawdzięcza szybkiemu procesowi gotowania, wystarczy zalać go wrzątkiem i pozostawić w garnku przez 10 minut, aż do napęcznienia. Składa się jedynie z wody i mąki pszennej;
  • Makaron jajeczny - szczególnym składnikiem jest jako gwarantując odpowiedni smak i kolor;
  • Makaron ryżowy - wytwarzany z mąki ryżowej i wody. Popularny do zup;
  • Makaron sojowy - pomimo mylnej nazwy wytwarzany jest z nasion fasoli i groszku. Przyjmuje postać cieniutkich nitek i jest gotowy po spożycia w ciągu kilku minut.

W kuchni orientalnej makarony smażone są na patelni wok, stanowią farsz do sajgonek lub tradycyjnie podawane są do zup i sosów. Wypróbuj je wszystkie wybierając spośród naszej oferty. Sprawdź także nasze produkty do sushi w naszym sklepie!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl