
Kategorie
Cena
-
od
do
Nowość
Promocja
Pędy bambusa (nitki oraz plastry, a także wersja kiszona), gotowana lub suszona tykwa (kanpyo), grzyby w słodkiej zalewie. Te i inne warzywa do sushi dostępne w naszym sklepie internetowym pochodzą z krajów azjatyckich (Chiny, Tajlandia) i są typowymi składnikami wykorzystywanymi do przygotowywania typowych dla tych państw dań duszonych, smażonych oraz zup. Dla kuchni japońskiej szczególnie charakterystyczna jest rzodkiew stanowiąca idealny dodatek do sushi, sashimi oraz dań mięsnych z uwagi na przełamywanie smaków.
Możesz zakupić marynowane warzywa (rzodkiew, lotos, oberżyna, imbir) w kilogramowym opakowaniu zatopione w sosie sojowym i zjeść je jako sałatkę. Zapewni ci to ciekawą dla kubków smakowych odmianę od popularnych w krajach europejskich warzyw (papryka, ziemniak, ogórek czy cebula).