



Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.



Japoński Ryż kleisty krótkoziarnisty Premium Sushi Komachi 500g






Opis
Sushi Komachi to japoński ryż premium, który jest uprawiany we Włoszech.
Ta konkretna odmiana, która jest używana, znana jest w Japonii jako Akitakomachi i jest znana w
całej Japonii z najwyższej jakości.
W Japonii pochodzi z prefektury Akita, ryż ten jest znany w całym kraju z pysznego smaku i
najwyższej jakości.
Najwyższej jakości japoński ryż krótkoziarnisty.
Wysokiej jakości ryż, który po prawidłowym ugotowaniu jest bardzo lepki, kleisty i pozostaje lekko
kruchy w środku.
Dobrze przywiera do powierzchni nori, dzięki czemu nie odwija się ono z sushi podczas jedzenia.
Z łatwością można uformować z niego również pożywne ryżowe kulki i jest wygodny do jedzenia
pałeczkami.
Japończycy używają tego specyficznego ryżu również do zup, dań mięsnych oraz sałatek.
Ma wysoką szybkość trawienia i wchłaniania, a także jest źródłem białka, które tworzy ciało.
Ryż dobrze komponuje się także z dodatkami, takimi jak ryby i mięso.
Mówi się, że japońskie posiłki, głównie z ryżu, mają dobrą równowagę odżywczą i zwracają uwagę
na arenie międzynarodowej.
Kraj pochodzenia: Włochy.