






Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.



Ocet ryżowy Kokumotsu 500ml Japonia






Opis
Ocet ryżowy – odmiana octu spożywczego, produkt fermentacji ryżu.
Posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie-to podstawa do
przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także
dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.
Ocet służy do tego, aby ryż był bardziej aromatyczny i lepki po zrolowaniu, a także dodaje smaku
Twojemu sushi.
Nie tylko do sushi, ale także idealnie nadaje się do wszystkich rodzajów kuchni japońskiej, chińskiej
i zachodniej.
Jego użycie jest dość łatwe do podlewania tylko po zakończeniu gotowania ryżu
Stosowany jest również do marynowania owoców morza, ryb, warzyw.
W połączeniu z olejem stanowi bazę do dipów i dresingów.
Dostępny u nas ocet ryżowy jest japoński, prawdziwy sushi chef nie użyłby innego (inne octy mają
zbyt intensywny smak).
Marka Mizkan to najpopularniejsza marka octów ryżowych w Japonii.
Skład: ocet wyprodukowany z alkoholu (kukurydza GMO, ryż, PSZENICA, pulpa ryżowa po produkcji sake).
Producent: Mizkan, Japonia