Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Przesyłka Kurierska) już od 179,00 zł.

Ocet ryżowy Kokumotsu 500ml Japonia

Dostępność: duża ilość
Cena: 14,40 zł 14.40
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Ocet ryżowy – odmiana octu spożywczego, produkt fermentacji ryżu.

Posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie-to podstawa do

przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także

dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.

Ocet służy do tego, aby ryż był bardziej aromatyczny i lepki po zrolowaniu, a także dodaje smaku

Twojemu sushi.

Nie tylko do sushi, ale także idealnie nadaje się do wszystkich rodzajów kuchni japońskiej, chińskiej

i zachodniej.

Jego użycie jest dość łatwe do podlewania tylko po zakończeniu gotowania ryżu

Stosowany jest również do marynowania owoców morza, ryb, warzyw.

W połączeniu z olejem stanowi bazę do dipów i dresingów.

Dostępny u nas ocet ryżowy jest japoński, prawdziwy sushi chef nie użyłby innego (inne octy mają

zbyt intensywny smak).

Marka Mizkan to najpopularniejsza marka octów ryżowych w Japonii.

 

Skład: ocet wyprodukowany z alkoholu (kukurydza GMO, ryż, PSZENICA, pulpa ryżowa po produkcji sake).

Producent: Mizkan, Japonia

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl