Ryż do sushi włoski 10kg Martinotti





Opis
Idealny ryż do antycznej potrawy o nowoczesnym smaku.
Smaczne sushi wymaga słodkiego, krótkoziarnistego, białego ryżu.
Najważniejszą cechą jest przyczepność ziaren.
Ryż nie może być zbyt lepki ani wytrawny, ponieważ jego smak byłby zbyt słodki lub wytrawny.
Dzięki doświadczeniu i najnowocześniejszej technice przetwarzania, Riseria Martinotti produkuje
najwyższej jakości ryż do sushi, zachowując cechy oryginalnego ryżu japońskiego.
Ryż Riseria Martinotti Sushi łączy cechy wymagane dla ryżu Sushi z wysoką jakością ryżu włoskiego i
jest bardzo ceniony w przyrządzaniu jednej z najbardziej znanych i lubianych potraw świata.
Coraz więcej konsumentów domaga się dobrych, naturalnych i bezpiecznych produktów
spożywczych.
Bezpieczeństwo i przejrzystość stały się wartościami niezbędnymi do pozyskiwania i zatrzymywania
coraz bardziej wymagających konsumentów, a także do zwiększania konkurencyjności na rynku.
Doskonałą jakość swoich produktów osiągnięto dzięki doskonałemu połączeniu tradycji i innowacji.
Z jednej strony firma dba o to, aby ryż był uprawiany i zbierany poprzez idealne przestrzeganie
naturalnego cyklu roślin i przestrzeganie tradycyjnych wartości uprawy
ryżu; z drugiej strony stosowane w fabryce techniki przetwarzania gwarantują zachowanie
organoleptycznych i odżywczych właściwości ryżu.
Ryż do Sushi Martinotti, który bardzo dobrze się gotuje, nie skleja się podczas gotowania, ma
lekko orzechowy aromat, wyśmienicie komponuje się z daniami z ryb, sałatkami, mięsami i
oczywiście do sushi.
Kraj pochodzenia: Włochy.