Opis
Naturalnie warzony sos sojowy – to przyprawa, którą wzbogacimy smak każdego dania
zarówno w trakcie gotowania, jak i na talerzu.
Sos sojowy jest jednym z najczęściej używanych dodatków w każdej kuchni orientalnej.
Zawsze idealnie podkreśli smak i to nie tylko w specjałach kuchni azjatyckiej.
Możesz użyć go do przyrządzenia każdej ulubionej potrawy, bo doskonale sprawdzi się jako
dodatek do wszystkiego: włoskiego makaronu, amerykańskiego burgera, sałatki, a nawet deseru.
Sos powstaje w procesie warzenia według tradycyjnej receptury z czterech składników: ziaren
soi i pszenicy, wody i soli.
Tym, co niewątpliwie wyróżnia naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman jest przejrzysty,
ciemnobursztynowy brąz i głęboki, niepowtarzalny aromat.
Skład: woda, ziarno soi, pszenica, sól.
Kraj pochodzenia: Holandia.