Jak przygotować Bakso (Bakso), czyli zupę z kluskami mięsnymi i makaronem?
Kiedy pierwszy raz jadłem Bakso na ulicznym straganie w Yogyakarcie, nie wiedziałem jeszcze, że ta zupa zostanie ze mną na lata. Gorący…
Kiedy pierwszy raz jadłem Bakso na ulicznym straganie w Yogyakarcie, nie wiedziałem jeszcze, że ta zupa zostanie ze mną na lata. Gorący…
Soto Ayam to jedna z tych zup, które zapamiętuje się raz na zawsze – nie tylko ze względu na smak, ale…
Kiedy po raz pierwszy spróbowałem Sayur Asem w małej, rodzinnej warung w środkowej Jawie, nie miałem pojęcia, że tak prosta zupa może…
Rawon to jedna z tych zup, które zapadają w pamięć już od pierwszej łyżki. Kiedy pierwszy raz spróbowałem rawon w Surabai, zaskoczył…
Mee Soto to zupa, która od razu przenosi mnie myślami na tętniące życiem ulice Dżakarty. Kiedy pierwszy raz spróbowałem jej w…