Jak przygotować Sigeumchi Namul (시금치나물), czyli doprawiony szpinak?
Kiedy pierwszy raz przygotowałem Sigeumchi Namul, zaskoczyło mnie, jak z czegoś tak prostego jak szpinak można wydobyć tyle smaku. W Korei ta sałatka często…
Kiedy pierwszy raz przygotowałem Sigeumchi Namul, zaskoczyło mnie, jak z czegoś tak prostego jak szpinak można wydobyć tyle smaku. W Korei ta sałatka często…
Kiedy pierwszy raz spróbowałem Samgyetang, byłem zaskoczony, jak coś tak prostego może być tak głęboko odżywcze i kojące. Ta koreańska zupa z całym młodym…
Doenjang Jjigae to jedna z tych zup, które w Korei je się niemal codziennie – jak u nas rosół w…
Seolleongtang to jedna z tych zup, które potrafią zaskoczyć prostotą składników i głębią smaku. Kiedy pierwszy raz spróbowałem jej w małej…
Kimchi Jjigae to zupa, którą w Korei traktuje się niemal jak lekarstwo – na głód, chłód i… zły nastrój. Kiedy pierwszy…
Kiedy po raz pierwszy spróbowałem Yukgaejang w małej, rodzinnej knajpce w Seulu, poczułem coś więcej niż tylko smak – to było jak…