Przejdź do treści
logo witryny: https://kuchnieorientalne.pl
  • home
  • Blog
  • MenuRozwiń
    • Przepisy
    • Dania
    • Desery
    • Składniki
    • Sosy
    • Napoje
  • KuchnieRozwiń
    • Arabska
    • Chińska
    • Filipińska
    • Indonezyjska
    • Indyjska
    • Japońska
    • Libańska
    • Koreańska
    • Tajska
    • Malezyjska
    • Wietnamska
    • Turecka
  • Reklama
Kontakt
Szukaj
logo witryny: https://kuchnieorientalne.pl

Potrawy azjatyckie – smaki i aromaty kuchni Dalekiego Wschodu

Strona Główna / Potrawy azjatyckie - smaki i aromaty kuchni Dalekiego Wschodu
Propozycja podania Bang Bang Ji Si 3

Jak przygotować Bang Bang Ji Si (棒棒鸡丝), czyli sałatkę z kurczaka w sosie sezamowym?

Bang Bang Ji Si to jedna z tych sałatek, które łączą w sobie prostotę przygotowania z wyrafinowanym smakiem. Nazwa „bang…

Czytaj artykuł Jak przygotować Bang Bang Ji Si (棒棒鸡丝), czyli sałatkę z kurczaka w sosie sezamowym?Kontynuuj

Propozycja podania Daikon Salad 1

Jak przygotować Daikon Salad (大根サラダ), czyli sałatkę z rzodkwi z dressingiem ponzu?

Kiedy pierwszy raz spróbowałem Daikon Salad w towarzystwie lekkiego dressingu ponzu, byłem zaskoczony, jak coś tak prostego może być tak wyraziste. Chrupiąca biała rzodkiew,…

Czytaj artykuł Jak przygotować Daikon Salad (大根サラダ), czyli sałatkę z rzodkwi z dressingiem ponzu?Kontynuuj

Propozycja podania Goi Ga 1

Jak przygotować Gỏi Gà (Goi Ga), czyli sałatkę z kurczaka z kapustą i ziołami?

Gỏi Gà zaskoczyła mnie, kiedy pewnego dnia znajomy Wietnamczyk przyniósł ją na wspólny stół – chrupiąca kapusta, słodko-kwaśny sos i aromatyczne zioła stworzyły kompozycję, która…

Czytaj artykuł Jak przygotować Gỏi Gà (Goi Ga), czyli sałatkę z kurczaka z kapustą i ziołami?Kontynuuj

Propozycja podania Goi Tom 2

Jak przygotować Gỏi Tôm (Goi Tom), czyli sałatkę z krewetek z warzywami?

Kiedy pierwszy raz przygotowałem Gỏi Tôm, nie mogłem się nadziwić, jak prosta kompozycja świeżych składników może wywołać aż tak wyraźną eksplozję smaku. To…

Czytaj artykuł Jak przygotować Gỏi Tôm (Goi Tom), czyli sałatkę z krewetek z warzywami?Kontynuuj

Propozycj podania Gỏi Đu Đủ 1

Jak przygotować Gỏi Đu Đủ (Goi Du Du), czyli sałatkę z papai z krewetkami i orzeszkami?

Gỏi Đu Đủ, czyli wietnamska sałatka z zielonej papai, ma coś, co trudno opisać słowami – jakby połączyć chrupiący taniec świeżości…

Czytaj artykuł Jak przygotować Gỏi Đu Đủ (Goi Du Du), czyli sałatkę z papai z krewetkami i orzeszkami?Kontynuuj

Propozycja podania Horenso no Goma-ae 1

Jak przygotować Horenso no Goma-ae (ほうれん草の胡麻和え), czyli szpinak z dressingiem sezamowym?

Horenso no Goma-ae to jedna z tych sałatek, które potrafią zaskoczyć swoją prostotą, a jednocześnie głębią smaku. W japońskich domach podawana jest…

Czytaj artykuł Jak przygotować Horenso no Goma-ae (ほうれん草の胡麻和え), czyli szpinak z dressingiem sezamowym?Kontynuuj

Propozycja podania Japanese Potato Salad 1

Jak przygotować Japanese Potato Salad (ポテトサラダ), czyli kremową sałatkę ziemniaczaną z warzywami?

Japanese Potato Salad potrafi zaskoczyć. Kiedy pierwszy raz ją zrobiłem, spodziewałem się „zwykłej ziemniaczanej” – tymczasem aksamitna konsystencja, delikatna słodycz i…

Czytaj artykuł Jak przygotować Japanese Potato Salad (ポテトサラダ), czyli kremową sałatkę ziemniaczaną z warzywami?Kontynuuj

Propozycja podania Laab Moo 1

Jak przygotować Laab Moo (ลาบหมู), czyli sałatkę z mielonej wieprzowiny z miętą i limonką?

Laab Moo to jedna z tych sałatek, która zaskakuje już przy pierwszym kęsie. Kiedyś znajomy Taj przyniósł ją na wspólne gotowanie –…

Czytaj artykuł Jak przygotować Laab Moo (ลาบหมู), czyli sałatkę z mielonej wieprzowiny z miętą i limonką?Kontynuuj

Propozycja podania Liang Ban Dou Fu 3

Jak przygotować Liang Ban Dou Fu (凉拌豆腐), czyli sałatkę z zimnego tofu?

Liang Ban Dou Fu potrafi zaskoczyć – to jedna z tych sałatek, które wyglądają niepozornie, a smakują intensywnie, orzeźwiająco i zaskakująco świeżo. Kiedy…

Czytaj artykuł Jak przygotować Liang Ban Dou Fu (凉拌豆腐), czyli sałatkę z zimnego tofu?Kontynuuj

propozycja podania Nom Hoa Chuoi 3

Jak przygotować Nộm Hoa Chuối (Nom Hoa Chuoi), czyli sałatkę z kwiatów bananowca?

Kiedy pierwszy raz spróbowałem Nộm Hoa Chuối, zaskoczył mnie kontrast między jej subtelnością a wyrazistością. Ta wietnamska sałatka z kwiatów bananowca to kulinarna…

Czytaj artykuł Jak przygotować Nộm Hoa Chuối (Nom Hoa Chuoi), czyli sałatkę z kwiatów bananowca?Kontynuuj

Propozycja podania Pai Huang Gua 3

Jak przygotować Pai Huang Gua (拍黄瓜), czyli sałatkę z rozgniecionego ogórka z czosnkiem i octem?

Pai Huang Gua to jedna z tych sałatek, które potrafią zaskoczyć już przy pierwszym kęsie. Kiedy pierwszy raz spróbowałem rozgniecionego ogórka z czosnkiem i octem…

Czytaj artykuł Jak przygotować Pai Huang Gua (拍黄瓜), czyli sałatkę z rozgniecionego ogórka z czosnkiem i octem?Kontynuuj

Propozycja podania Phla Kung 3

Jak przygotować Phla Kung (พล่ากุ้ง), czyli pikantną sałatkę z krewetek?

Phla Kung to jedna z tych sałatek, które zaskakują od pierwszego kęsa. Kiedyś podałem ją gościom zamiast klasycznej sałatki z rukolą…

Czytaj artykuł Jak przygotować Phla Kung (พล่ากุ้ง), czyli pikantną sałatkę z krewetek?Kontynuuj

Nawigacja strony

1 2 3 … 6 Następna stronaNastępny

Redakcja
My Wspieramy Sp. z o.o.
Chałubińskiego 9 lokal 2
02-004 Warszawa
KRS: 0000808862
NIP: 7010949933
REGON: 384622913

napisz do nas

Nawigacja
Blog
Mapa witryny

Zasoby
Polityka prywatności
Polityka cookie

Usługi
Reklama
Obniżenie wpłaty na PFRON

Projekt i wykonanie strony
Strony internetowe Warszawa

Treści redaguje
Agencja content marketingu

Najnowsze artykuły

Jak przygotować Gulab Jamun (गुलाब जामुन), czyli smażone kulki w syropie różanym?

Jak przygotować Mango Pomelo Sago (楊枝甘露), czyli orzeźwiający deser z mango i tapioki?

Jak przygotować Mango Sticky Rice (ข้าวเหนียวมะม่วง), czyli lepki ryż z dojrzałym mango?

Jak przygotować Nian Gao (年糕), czyli lepki placek ryżowy na szczęście?

Jak przygotować Rasgulla (रसगुल्ला), czyli miękkie serowe kulki w słodkim syropie?

Jak przygotować Taiyaki (たい焼き), czyli ciastka w kształcie rybek z nadzieniem?

Jak przygotować Tangyuan (汤圆), czyli kleiste kulki ryżowe w słodkim syropie?

Jak przyrządzić Daifuku (大福), czyli nadziewane kulki mochi?

Przewiń na górę
  • home
  • Blog
  • Menu
    • Przepisy
    • Dania
    • Desery
    • Składniki
    • Sosy
    • Napoje
  • Kuchnie
    • Arabska
    • Chińska
    • Filipińska
    • Indonezyjska
    • Indyjska
    • Japońska
    • Koreańska
    • Libańska
    • Malezyjska
    • Tajska
    • Turecka
    • Wietnamska
  • Reklama
  • Kontakt
Szukaj